Přihlásit

 Podzimní vinobraní

Je tu září a s ním každoroční období vinobraní, které bývá na mnohých místech a ve vybraných vinařství spojené s oslavami, něčím dobrým k zakousnutí a samozřejmě s ochutnávkou vína. V programu Sphere máme opravdu pestrý výběr jak vinařství, tak ubytování ve vinařských oblastech, a tak už zbývá jen vybrat si to svoje. A aby Vám to vybírání šlo lépe, můžete se nechat inspirovat našimi tipy jak na vinobraní, tak i na místa, kde si můžete pochutnat na dobrém víně. Tak na zdraví a dobrou letošní úrodu!

Lednické vinobraní & Dýňobraní & Gulášfest

Akce „3 v 1“ slibuje zážitek a zábavu pro celou rodinu v prostředí rodinného vinařství. Slavnost sklizně révy vinné tradičně zahájíme předáním hroznu úrody. Opět bude připraveno zábavné „Dýňobraní“ pro naše malé návštěvníky.
Těšit se můžete na vystoupení hudebních skupin Šarže 54, LA BANDE a KABÁT revival.

Termín: 10.9.2022

Vinařství Spielberg

Přijďte si k nám užít sobotu 17.9.2022.
Oslovili jsme malé pěstitele a řemeslné výrobce z našeho okolí, aby přijeli k nám do SPIELBERGU na farmářské trhy.
K teplému zářijovému dnu neodmyslitelně patří BURČÁK, ten si budete moci zakoupit, nebo si jej vychutnat u nás na nádvoří.
Po celý den bude otevřena Kuchyně, kde budou podávány teplé i studené speciality.
Těšíme se na Vás

Pálavské vinobraní

Další ročník tradičního Pálavského vinobraní se bude konat od 9. do 11. září v Mikulově. Z pestrého programu zahrnujícího mimo jiné folklórní představení, pochodňovou show, dobové kostýmy, hudební vystoupení a víno všeho druhu si vybere skutečně každý. 

Vrcholem celého vinobraní pak bude královský průvod Václava IV. s královnou, který bude doprovázen množstvím her, soutěží, pohádek a atrakcí pro malé i velké.

Mělnické vinobraní

Mělnické vinobraní je patrně největší kulturní událostí tohoto města. Samotné slavnosti jsou pořádány již od roku 1911 a stále se těší rostoucí oblibě. Třídenní oslava vinařů, lahodného vína i gastronomických specialit proběhne v termínu od 16. do 18. září 2022.

Velkopavlovické vinobraní

Velkopavlovické vinobraní je tradičním folklórním svátkem každoročně konaným ve Velkých Pavlovicích. Letos se akce koná v pátek 16. září od 17:30 do 24:00 hodin a v sobotu 17. září od 11:00 do 24:00 hodin.

Kromě dobrého vína se můžete těšit na vystoupení autentických folklórních souborů, průvod městem i tradiční „Zarážení hory“. Čekají vás tedy bohaté zážitky plné tance, zpěvu, tradic a vína.

Znojemské vinobraní

Znojemské vinobraní se uskuteční od 9. do 11. září 2022 a přinese tak kromě dobrého vína a burčáku i širokou paletu kulturního vyžití.

Na třinácti scénách vás čeká rozmanitý program včetně průvodu krále Jana Lucemburského, řemeslných tržišť, divadelních představení, koncertů i gastronomických specialit.

 

Další články z našeho blogu

Který batoh je ten ,,pravý“?

Máte představu o tom, jak vypadá pro vás dokonalý batoh? Do města nebo do přírody, malý nebo velký…. Požadavky jsou různé. Ale hlavně musí být krásný a kvalitní. A na tom se u Vuch můžeme spolehnout!