Přihlásit

Kde je smích, je i naděje

Přečtěte si, jaké všechny aktivity podniká Zdravotní klaun...

Vážení,

ačkoliv je tu už březen, my rozhodně za kamny nevysedáváme a pilně rozdáváme radost, smích a naději, kde je potřeba. A nejen to! Naši klauni si nazuli holínky a pustili se do neprobádaných vod. Nově plujeme na vlnách Rádia Klaun na těch nejznámějších streamovacích službách! Ptáte se, jak rozesmáváme na dálku? A co ještě jsme od posledně stihli?

VYPLOUVÁME NA VLNÁCH RÁDIA KLAUN
Naším cílem je rozdávat radost za každé situace a to každému, kdo ji potřebuje. Na všech místech najednou sice být nemůžeme, ale rozhodli jsme se využít nejnovějších technologií a připlout za pacienty na vlnách Rádia Klaun

Naše autorské podcasty jsou určené především dříve narozeným, kteří si tak můžou užít své oblíbené známé písně a veselé historky. Nechybí ani zábavné básně, hádanky i recepty na různé dobroty.

A jak zajistíme, že si nás může naladit kdokoliv, a to skutečně kdykoliv? Jednoduše! Naše vybrané nahrávky jsme nahráli na ty nejznámější streamovací služby jako jsou Spotify a Apple Podcasts.

NAŠE BOJOVNICE PAVLÍNKA
Deset různých oddělení dětské onkologie nebo hemato-onkologie v šesti nemocnicích po celé republice. Téměř 550 návštěv za minulý rok. Na těchto místech je nás třeba častěji než kde jinde. Naši klauni se stávají pravidelnými parťáky vážně nemocných pacientů, jsou jejich oporou v těžkých časech a tancem a zpěvem jim pomáhají přečkat dlouhé chvíle na lůžku. 

Své o tom ví také skvělá slečna, naše kamarádka a velká bojovnice Pavlínka. Pavlínce v 15 letech našli na holenní kosti zhoubný nádor. Začátky pro ni byly velmi náročné, započala jí chemoterapie a přišla o vlasy. 

Zanedlouho si ale našla na oddělení přátele a také potkala Zdravotní klauny, na jejichž návštěvy se začala brzy těšit: „Čím častěji se potkávám s klauny, tím větší mám radost a nechávám se unášet jejich dobrou, pozitivní aurou a atmosférou, kterou na mě přenášejí. Vždy aspoň na chvíli zapomenu, v jak těžké situaci jsem.“ 

POMOHLI JSTE NÁM POMÁHAT
Už podvanácté jste nám házeli žetonky v prodejnách Tesco skrze projekt Vy rozhodujete, my pomáháme. A díky vaší neuvěřitelné podpoře klauni zvítězili hned v 10 regionech! A to je nejvíc v celé historii tohoto projektu. Děkujeme za každý vhozený žeton, který teď přeměníme v tisíce hodin smíchu nemocných dětí a osamělých seniorů. 

TY NEJLEPŠÍ MOMENTKY Z KLAUNIÁD A SPECIÁLNÍCH AKCÍ 
Valentýnské klauniády, vítání personálu před ranní směnou, Kutálka, dětská pohotovost i lůžková oddělení, domovy pro seniory, návštěvy přes počítač, to dělá celkem… 370 klauniád za 28 dní! Tomu se říká radostí a smíchem naplněný únor. Podívejte se na fotky od rodičů, kteří naše únorové klaunování krásně zdokumentovali.

NA SKOK NA ROZHOVOR
Když zrovna neklaunujeme, šíříme osvětu o tom, jak vlastně humor funguje, jak pomáhá a jak ho může ve své praxi využívat i zdravotnický personál nebo každý z nás. Kromě přednášek na lékařských fakultách a v nemocnicích chodíme do časopisů a podcastů a vyprávíme, co to znamená nosit červený nos a jak důležitá naše práce je.

A proto náš dlouholetý klaun Petr Vrběcký z Hradce Králové neváhal ani minutu, když mu přišla nabídka stát se hostem podcastu Vítka Martince. Péťa si vzal nos a ukulele a prozradil Vítkovi všechny taje profese Zdravotního klauna. 

Další články z našeho blogu

Který batoh je ten ,,pravý“?

Máte představu o tom, jak vypadá pro vás dokonalý batoh? Do města nebo do přírody, malý nebo velký…. Požadavky jsou různé. Ale hlavně musí být krásný a kvalitní. A na tom se u Vuch můžeme spolehnout!

Evropský den mozku

Evropský den mozku je prvním dnem oslav světového týdne mozku, který začíná každý rok cca 11. března, v některých případech se tento datum i posouvá.