Přihlásit

Nenechte svoji kartu SPHERE zahálet ani v létě

Protože léto ještě rozhodně neřeklo poslední slovo a před námi je téměř celá druhá polovina prázdnin či dovolených, přinášíme vám inspiraci, kterou možná při svých cestách uvítáte. My lenošit můžeme, ale svoji kartu Sphere v žádném případě zahálet nenechávejte:)

PO KOLEJÍCH

Cestování vlakem v sobě skrývá jistou nostalgii, ale na druhou stranu jde o pohodlný a ekologický způsob cestování. V průběhu jízdy se můžete kochat pohledem do krajiny, něco si přečíst nebo si trochu zdřímnout…

Železniční zájezdy s Čedokem vám coby pasažérům otevřou dveře do celé Evropy. Berlínské galerie, chorvatské pláže, pravý vídeňský sacher nebo úchvatná panoramata švýcarských Alp, to vše máte na dosah ruky! V nabídce mají jak samotné jízdenky od předních dopravců, tak kompletní zájezdy s ubytováním ve vybraných hotelech a s nevšedním doprovodným programem. 

 

ČEDOK
CK PERISCOPE, ledovcový express
CK INEX, zájezdy pro fanoušky železnice

PO VODĚ

Také plavby lodí se těší v posledních letech velké oblibě mezi cestovateli. Covidové období sice trošku tento trend přibrzdilo, nicméně zdá se, že opět přichází ke slovu a jedním z důvodů je jistě fakt, že se lodí můžete dostat téměř do celého světa. Dalším velkým plusem je, že si můžete užívat příjemného luxusu spojeného s pobytem na „plovoucím hotelu“, a přitom poznávat spousty destinací.

Z tisíců nabídek plaveb pro vás Cruise Club vybírá ty nejzajímavější okruhy a nejnovější lodě od různých plavebních společností. Na plavby vždy cestují s vámi, tedy i nezkušení cestovatelé se nemají čeho obávat. Postarají se o transfery, provedou vás po lodi a zorganizují i zajímavé výlety.

 

CK CRUISE CLUB
PŮJČOVNA LODÍ SPYTIHNĚV
PRAŽSKÉ BENÁTKY

NA KOLE

Bez nadsázky lze říci, že jestli nějaký sport prodělal v posledních letech renesanci a zažívá neutuchající boom, je to určitě cyklistika. Svoji zásluhu na tom mají jistě také elektrokola, díky nimž mohou na kole jezdit téměř všichni. Aktuální data uvádějí, že více než 326 tisíc cyklistů jezdí na kole více než 1 x týdně. Česká republika je protkána 3 500 km cyklostezek a 44 000 km cyklotras. A tak není divu, že také cestovní kanceláře mají ve své nabídce nepřeberné množství cyklo zájezdů

Kdo už někdy vyzkoušel poznávání světa ze sedla kola, dobře ví, že pohled na něj má zpoza řídítek své neopakovatelné kouzlo. Vůně, tváře, krajina, vesničky i města se představují z bezprostřední blízkosti. A kolik se toho dá vidět za jediný den! Během bicyklování nás doprovází autobus nebo jiné doprovodné vozidlo, tudíž jezdíme nalehko. Jezdit lze samostatně podle mapek a itineráře nebo v doprovodu našeho průvodce. A večery při kytaře s dobrým vínem nebo jinou místní specialitou vždy umocní dny plné bohatých zážitků. Standardem je bohatá polopenze a všechny noclehy v kempech se sprchou či pod střechou.

 

CK KUDRNA
SMART TRAVEL
CK POZNÁNÍ
VÍCE CESTOVNÍCH KANCELÁŘÍ ZDE:

PO PAMÁTKÁCH

Letní měsíce jsou přímo ideální k návštěvě nejrůznějších kulturních památek. Ať už to jsou hrady, zámky nebo muzea s nejrůznějším zaměřením. Některé jsou přímo určené dětem, jiné jsou zaměřené spíše na dospělé návštěvníky, ale většina z nich vás obohatí i pobaví bez ohledu na věk.

Agentura Dobrý den zastřešuje celou oblast rekordů a kuriozit. Je správcem České databanky rekordů – provozovatele Muzea rekordů a kuriozit – autorem a vydavatelem České knihy rekordů a Czech Book of Records – pořadatelem festivalu Pelhřimov – město rekordů a řady dalších akcí… Strůjce mnoha nápadů a námětů směřujících do rekordmanských tabulek.

 

MUZEUM REKORDŮ A KURIOZIT PELHŘIMOV
ZÁMEK ZBIROH
NÁVŠTĚVNICKÉ CENTRUM BECHEROVKA

Další články z našeho blogu

Který batoh je ten ,,pravý“?

Máte představu o tom, jak vypadá pro vás dokonalý batoh? Do města nebo do přírody, malý nebo velký…. Požadavky jsou různé. Ale hlavně musí být krásný a kvalitní. A na tom se u Vuch můžeme spolehnout!