Přihlásit

Jakou knihu zařadit do své knihovny?

V rámci soutěže nám naši držitelé karet Sphere zaslali skvělé knižní tipy. Při čtení nás natolik zaujali, že jsme si i některé knihy sami pořídili. Nechtěli jsme si je nechat jenom pro sebe, a tak přinášíme dávku inspirace i Vám.

Young Adult

Cassandra Clarke 

Mou oblíbenou autorkou je Cassandra Clare. Píše young adults fantasy literaturu o vlkodlacích, vílách, andělech a především Lovcích stínů, kteří udržují v našem světě pořádek. Přestože nejsem právě určená věková skupina, strašně se mi její knížky líbí, a to především proto, že přestože již napsala několik sérií, hrdinové jedné série se objeví i v sériích dalších. Vracím se tak k mým oblíbeným hrdinům a dozvídám se, jak je to s nimi dál.

Historické knihy/romány

Leon Marcus Urius

Mám tip na knížku, a ta se jmenuje Exodus, napsal Leon Marcus Uris. Mám přečteno dosti knih s tématem druhé světové války, ale téma této knihy mě překvapilo, a to proto, že jsem vůbec neznala historii po válce. To s jakými problémy vznikal stát Izrael a že Židé byli opět umísťování do táborů. V této knize autor srozumitelně a poutavě sesumíroval veškerá úsilí, která židovský národ zažil, aby se dočkal suverénního státu. Doporučuji.

Cestopisy a reportáže z cest

Lukeš Julius

Kniha od Juliuse Lukeše mladšího EXOToulky světem. Humoristické knížky si nevybírám ke čtení, nepřipadají mi moc vtipné jako ostatním čtenářům, ale tady jsem se zasmála při čtení párkrát i nahlas. Nemluvně o tom, že je fakt skvěle napsaná a člověk se dozví spoustu zajímavých věcí. A všechna čest, takhle mladý muž, a už procestoval 100 zemí.

Další tipy:

  • Arabská žena – Tanya Valko
  • C. J. Tudor – Ti druzí, Kříďák, Jámy
  • Shilpi Somaya Gowda – Zlatý syn 
  • Shari Lapena – Manželé od vedle, Jeden z nás
  • J. Petterson – 12 Pravidel pro život

Další články z našeho blogu

Který batoh je ten ,,pravý“?

Máte představu o tom, jak vypadá pro vás dokonalý batoh? Do města nebo do přírody, malý nebo velký…. Požadavky jsou různé. Ale hlavně musí být krásný a kvalitní. A na tom se u Vuch můžeme spolehnout!