Přihlásit

 Halloween

Jeden den v roce, kdy se chceme opravdu bát, nebo ne? Strašidelná výzdoba, kostýmy a hororové filmy. To je nejspíše to, co se Vám pod tímto pojmem vybaví. Ale má tento svátek i nějaký význam, kromě toho, aby nám běhal mráz po zádech?

Ano, lidé si v tento den připomínají své zesnulé předky, tak jako u nás na Dušičky neboli Svátek všech zesnulých. Jedná se o poměrně podobné svátky, které nás mají přiměnit si zavzpomínat na naše blízké, kteří již odešli na druhou stranu.

Kostýmy

Kostýmy k halloweenu neodmyslitelně patří, a nejedná se jen o komerční záležitost. V období Keltů se k příchodu zimy na počest skončení sklizní oblékly kostýmy, které symbolizovaly duše zesnulých a chodilo se od příbytku k příbytku. Tak jako to můžeme vidět v amerických seriálech i tehdy se vyměňovaly potraviny za krátkou koledu. Sice by dnes nikdo o bramboru nestál, i tak je tato tradice zachována, akorát je trošku uzpůsobena našim chuťovým pohárkům v podobě všelijakých cukrovinek.

Dekorace

Zdobení domů nejrůznějšími strašidelnými dekoracemi je tradice, která spadá spíše do Halloweenu, ale i u nás si k podzimnímu období zkrášlujeme zahrady a domy nejrůznějšími dekoracemi. Třeba dýněmi nebo věnci. Nezapomínáme ani na naše zesnulé a v tento den jim také přineseme na hrob věnec nebo svíčku.

Ať už slavíte Halloween nebo Dušičky, udělejte si tento den hezký a na chvilku si zavzpomínejte

Další články z našeho blogu

Který batoh je ten ,,pravý“?

Máte představu o tom, jak vypadá pro vás dokonalý batoh? Do města nebo do přírody, malý nebo velký…. Požadavky jsou různé. Ale hlavně musí být krásný a kvalitní. A na tom se u Vuch můžeme spolehnout!